уторак, 12. април 2011.

Ink

Ink je jedan od novijih stensil umetnika u Srbiji, inače je profesor, skejter, muzičar… Koliko energije ima pokazuje i to da već dve godine crta po beogradskim fasadama i ne mrzi ga da dođe ovde čak iz Kragujevca, gde trenutno živi, da bi pokazao svoje novo delo. A ima ih puno, kako sam kaže, skoro svake nedelje uradi novi stensil. Počeo je tako sto je probao da napravi majice za sebe i svoj bend, a onda je probao da vidi kako bi izgledalo da napravi otisak i na zidu. Ink svira u dva benda: Incomplete i Tehnološki višak. Na kraju ovog teksta je pesma koju je hteo da podeli sa vama.


Za razliku od drugih street art umetnika, koji posle nekog vremena počinju da se fokusiraju na tehnički složenije radove Ink voli da radi i stensile koji su u tehničkom smislu jednostavni, tj. urađeni samo u jednoj bolji. Takođe voli da radi i stensile malih formata i meni su upravo najviše sviđaju njegovi mali ljudi na stepeništu.


U poslednje vreme radi sve veće formate i koristi više boja i meni se baš dopada stensil Wire (evo ga i video kako je nastao: http://www.youtube.com/watch?v=y5M2sv6omyg&feature=youtu.be):

Potpisuje se kao Ink jer mu je to bila logična asocijacija na pisanje i crtanje, a na neki način i povezano sa njegovim bendom. Jedan od omiljenijih umetnika mu je C215. Ovde smo postavili fotke neke od njegovih radova, a dodatne fotografije možete naći na njegovom Flickr-u: http://www.flickr.com/photos/ink_stencil/

Grad - Incomplete

Budim se, čeka me novo suočavanje
Ti i grad, još jedan dan odlazi u zaborav
Probudi me, čekaj me sa druge strane ulice...

Ovaj grad vodi u slepe ulice
Ovde te niko više ne poznaje
Ovaj grad ruši ti sve iluzije
U noćnoj mori zauvek, zauvek ostaješ

Ulice s hiljadu koraka nose te
Ovaj grad u tebi budi novo sećanje
Da si sam još jedan dan, da opet pokušaš...

Ovaj grad vodi u slepe ulice
Ovde te niko više ne poznaje
Ovaj grad ruši ti sve iluzije
U noćnoj mori zauvek, zauvek ostaješ

3 коментара:

 1. super :)
  lep blog, sad sam ga iscitala..
  drago mi je sto smo se upoznali
  pozdrav

  Barbara :)
  http://barbaraismailovic.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 2. Dzoni samo nastavi sa fantasticnim radovima :)

  ОдговориИзбриши
 3. Не бих да пљујем али ово је чисто копирање Бенксија... Један је Бенкси.

  ОдговориИзбриши